ניתוח חוזר ותיקון הילות

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

25/04/2022 | 19:37 | מאת: מנחם

שלום, לפני כעשור עברתי LASEK CV על מספרים של כמינוס 6, מאז הניתוח יש לי הילות בעיקר בלילה, וכעת נותר מספר קטן של כמינוס 1.25 ויציב כמה שנים. עובי קרניות 490 מיקרון בערך. כעת אני מועמד לניתוח תיקון. גיל 30. 1. האם שימוש ב wavefront בניתוח תיקון יכול לשפר את מצב ההילות או שאין קשר? 2. האם הגדרת optical zone רחב בניתוח תיקון יכול לשפר את מצב ההילות? אם כן כמה בערך במ"מ נחשב / אפשרי להגדיר optical zone רחב עם הנתונים שלי? תודה רבה.

שלום רב, 1. הלייזר מסוגל לטפל במספר וצילינדר לא בהילות. אם המספר או האסטיגמציה הם הגורם להילות, הדבר יתוקן אבל אם הם לא הגורם זה ישאר 2. אופטיקל זון הוא בד"כ סביב 6.5-7.5 מ"מ. תמיד רחב עדיף אבל רחב גם כרוך בליטוש עמוק יותר ולכן לא תמיד מתאפשר ליטוש מאוד רחב

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה