TransPRK עבור מספר נמוך יחסית

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

27/03/2022 | 23:24 | מאת: אורן

שלום, לפני כמה שנים ביצעתי ניתוח LASEK. כעת נותר לי מספר קטן של מינוס 1.5 ונמצאתי מתאים לבצע תיקון. הבנתי שיש שיטה שנקראת TransPRK בה האפיתל מוסרת באמצעות הלייזר. קראתי מחקר מדעי שבוצע על מכשיר AMARIS 1050 שפורסם ממש לאחרונה שהשווה ביצוע שיטה זו עבור low myopia (2 דיופטר או פחות) כאשר משתמשים ב optimized standard epithelium profile לעומת customized epithelium profile ולסיכום נאמר, לפי מיטב הבנתי, שעבור מיופיה נמוכה מקבלים תוצאות טובות יותר כאשר משתמשים ב customized אבל הם גם כתבו שאפשר לשפר את התוצאה אם מבצעים כל מיני שינויים מסויימים כאשר משתמשים ב optimized standard. המאמר נמצא כאן: https://www.mdpi.com/2673-3269/2/4/25 הראשון נכון לשעה זו מתוך רשימת המאמרים שנמצאים כאן: https://www.eye-tech-solutions.com/en/infocenter/publications וכאן מראים את המערכת הדיאגנוסטית MS-39 שמספקת את customized epithelium profile https://www.eye-tech-solutions.com/en/products/diagnostic-systems/ms-39 שאינני יודע אם היא כבר בשוק. 1. האם בסניפי רשת עיניים (שבהם אני מטופל) יש את המכשיר MS-39 ? 2. האם כדאי כבר לחסוך את הדאגה הזאת מתוצאה לא טובה ולבצע כבר LASEK? האם בכלל התוצאה תהיה בטוחה וטובה יותר אם אעבור LASEK? 3. אצטרך לעבור טיפול רחב בשביל לתקן הילות. בהנחה שאעבור LASEK האם הוא גם תומך בשטח טיפולי רחב שמגיע עד 10mm (מבחינת יכולת ההסרה של שכבת אפיתל עם קוטר בגודל כזה בצורה ידנית ומבחינת קוטר המכשיר שנראה כמו זכוכית מגדלת שמסייע בהסרת האפיתל). תודה רבה.

שלום רב, 1. לא 2. אין הבדל רב בין LAEK או PRK או TRANSPRK 3. לא נהוג לבצע טיפול רחב של 10ממ בהצלחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה