בדיקת ראייה אונליין, ומשקפי שמש

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

05/02/2022 | 22:57 | מאת: אריאל

שלום לרופאים ותודה על הפורום. חודש אחרי prk מספר 8.5 והראייה טובה אך לא יציבה. עשיתי בדיקת ראייה אונליין ב zeiss וחדות הראייה 6/6 לעין ימין 6/5 לעין שמאל, שזה מדהים בעיניי. אבל בבדיקת אסטיגמציה נכשלתי וכנראה יש צילינדר כלשהוא... ולשאלות: 1) האם זה תקין שארית צילינדר חודש אחרי prk (היה לי צילינדר 1.5). האם זה יכול לרדת עדיין לגמרי? 2) האם בדיקות ראייה אונליין ואסטיגמציה אמינות? (בדיקת אסטיגמציה נעשית באמצעות מיקוד הראייה במרכז קשת עם פסים שחורים , כל הקווים אמורים להיראות בגוון שחור אחיד, אם לא זה מעיד על אסטיגמציה). נושא שני משקפי שמש. 1) האם זה רק להגן מהצטלקות הקרנית או שזה גם עוזר למניעת תופעות לוואי של יובש ועוד תופעות לוואי 2) אשמח להגדרתך האם זה , מומלץ, מומלץ מאד. הכרחי, הכרחי מאוד. 3) לכמה זמן זה אחרי הניתוח זה הכי חשוב. סליחה שיצא ארוך... ממש תודה רבה

שלום רב ותודה על שאלות מעניינות- 1. חודש לאחר prk במספר כה גבוה זה עדיין לא סופי ואם הראיה 6/6 אין מה להשתנש במונחים של ״נכשלתי״ גם אם נותר צילינדר שאריתי קל אין לכך משמעות 2. הבדיקה המהימנה ביותר היא בדיקה פרונטלית מול אופטומטריסט 3. מיקוד ראיה זה דבר אחר לחלוטין ולא קשור לעניין 4. קרינת שמש עלולה לגרום לצלקות בקרנית ולנסיגה במספר ולכן השימוש במשקפי שמש בשמש הוא לא רק מומלץ אלא הכרחי לפחות לתקופה של 6 חודשים לאחר הניתוח אבל גם ללא קשר לניתוח - במדינה שמשית כמו שלנו יש המלצה להרכיב משקפי שמש לשמירה על בריאות העין, העדשה והרשתית גם אצל אנשים שלא עברו ניתוח בברכה, ד"ר מלר

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה