אבן סידן בעין ימין.

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

14/04/2021 | 15:52 | מאת: בר

שלום רב, במשך שנה וחצי יש לי הרגשה של גוף זר בעין ימין, הרגשה ש״תקוע״ משהו בעפעף העליון של העין ומפריע לתפקוד היומיומי ספציפית בעין ימין, בעין שמאל הכל בסדר גמור. אני מרכיבה עדשות מגע רכות באופן קבוע וכשאני עם העדשות אני לא מרגישה תחושה זו אבל כאשר אני בלי עדשות זו הרגשה ממש בלתי נסבלת שלא עוברת לא משנה מה ניסיתי (קומפרסים, תיונים, מגבונים לניקוי עפעפיים, טיפות, סטרואידים וכו) הייתי אצל כמה רופאי עיניים שונים בתקופה זו וכל אחד אמר משהו אחר חלק אמרו שזה אלרגיה או דלקת בעפעפיים- למיטב ידיעתי אלרגיה או דלקת אמורים לעבור מתישהו וההרגשה שאני חווה לא עוברת ונשארת איתי יום יום 24/7 למעלה משנה. השבוע הייתי במרפאה שלכם בבדיקה לפני ניתוח לייזר ונאמר לי על ידי אחד המומחים בתחנות שעברתי שיש לי אבן סידן בעין הנ״ל ושצריך להוציא אותה וזה מה שמפריע ומציק לי בעין ולא אלרגיה או דלקת כמו שנאמר לי עד כה. כשנכנסתי למי שאמור לנתח אותי הוא התאים לי את הניתוח של האינטראלסיק למרות האבן סידן שנאמר שקיימת לי בעין. האם זה שיש לי אבן סידן בעין ימין יכול להפריע ולגרום לבעיה כלשהי כאשר אני עושה ניתוח לייזר? חשבתי שהמנתח יוציא לי את האבן מהעין לפני שיתאים לי ניתוח במידה ובכלל אפשרי לעשות ניתוח במצב כזה אך היה הרבה אנשים ולחוץ ובקושי ניתנה לי ההזדמנות לשאול אותו שאלות לפני הניתוח ולהתייעץ בנוגע לבעיה הזו שאני חווה כבר תקופה. אשמח לחוות דעת בנוגע לסוגיה האם זה בסדר לעשות ניתוח לייזר במצב כזה או שעדיף ללכת לרופא עיניים ולבקש שיוציאו לי את האבנים לפני שאני ניגשת לניתוח לייזר אף על פי שקשה לי להאמין שאכן יוציאו לי את מה שמפריע לי בעין כי אף רופא לא הצליח לאתר את האבנים האלה עד כה - תמיד כשהפכו את העפעפיים הם לטענתם לא מצאו כלום ואמרו שהכל נראה תקין סהכ למרות ההרגשה הנוראית שאני חווה ורק אצלכם באמת נמצא הפתרון לתעלומה שאני חווה כבר מעל שנה. אני ממש מפחדת לקחת סיכון לפני הניתוח בעיניים שאולי יוכל לפגוע לי בעין לאחר מכן ולעשות נזק כלשהו ואני לא יודעת למי לפנות, אין לי דרך לדבר באופן פרטני עם המנתח ולכן אודה לתשובתכם ולעצתכם בעניין זה לפני שאגש לניתוח. תודה מראש!

שלום רב, במידה ובוצע היפוך עפעף ולא נתגלו ״אבנים״ אז אין מה להוציא. אני ממליץ לעדכן את הרופא המנתח לפני הניתוח בכל מקרה

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה