38 יום לאחר ניתוח PRK

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

09/03/2021 | 20:14 | מאת: בר

היי ד״ר , עשיתי ניתוח PRK לפני 38 ימים. מידי פעם יש לי כאבים ותחושת נפיחות בעיינים עצמן , ומידי כמה שעות ישנו טשטוש בראיה אם העיינים מתרכזות זמן מה בגורם מסוים(לדוגמא אם שטפתי את הבית במשך כשעה אחר כך אני רואה ממש ממש מטושט גם מקרוב וגם מרחוק , מקרוב זה יותר מורגש). לאורך כל ההחלמה העין השמאלית הייתה חלשה יותר. לפני הניתוח היה לי מספר 3.5 בשני העיינים ללא צילנדר. אתמול הייתי אצל רופאת עיינית מטעם קופת החולים (לא המקום שבו עשית את הלייזר) , היא אמרה שעין ימין נשארה עם מספר 1.25 ועין שמאל 0.75 . היום פניתי למכון בו עשיתי את הניתוח , הם אמרו שעין ימין החלימה ב99% ועין שמאל ב69% ושהלחץ שלי בעיניים גבוהה מהרגיל. האופטימטריסטית שבדקה אותי רצה לתת לי טיפות בשם drops combigan והרופא שניתח אותי אמר שאין צורך , שאמשיך לשים דמעות מלכותיות בלבד ולבוא לביקורת עוד שבועים . בנוסף , לפני הניתוח לצורך בדיקת ההתאמה שמו לי טיפות שמרחיבות אישונים , ולאחר מכן טיפות שמקטינים אישונים , לפני הניתוח האחות אמרה לי שאולי אצטרך להמתין כי האישונים שלי עדין מורחבים והרופא אמר שהכל בסדר ואפשר לנתח עם אישונים מורחבים. האם יכול להיות שהאיטיות בהחלמה נובעת מכך שנותחתי עם אישונים מורחבים? האם זה תקין שאחרי 38 ימים הראיה לא התייצבה? האם זה נכון כרגע לא לקבל שום טיפול (טיפות) בכדי להפחית את לחץ העין? תודה מראש ד״ר :)

שלום רב, אני מתנצל אבל לא אוכל להתייחס באופן פרטני לשאלות מסוג זה מכיוון שנדרשת החלטה לפי ממצאי הבדיקה. החלטה על טיפול לא יכולה להתקבל דרך פורום ברשת ולכן אני מציע לחזור לרופא שניתח אותך לקבל יעוץ ספציפי

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה