רואה צלליות\כפילויות של עצמים ושל אור\החזרי אור

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

28/01/2020 | 20:10 | מאת: אייל

עברתי ניתוח lasik לפני כשנה והראייה עצמה מבחינת חדות טובה. העניין הוא שיש לי תופעות לוואי של כפילות בראייה, הילות וכו . בכל פעם שביקרתי במכון לביקורת (עברתי כבר 4 ביקורות מיום הניתוח) נאמר לי כי זה רק יובש. עד לביקורת החצי שנתית אמרתי שזה יעבור והם צודקים בטח. אציין שטיפות עיניים לא עזרו והתופעות הופיעו עדיין. עכשיו עברה כמעט שנה והמצב הוא אותו דבר כמעט כמו בחודש הראשון של הניתוח. אנסה לתאר כיצד אני חווה את התופעות - אם אני מסתכל על משהו מואר נניח הירח בלילה, אני כבר לא רואה אותו כפי שראיתי לפני הניתוח, פשוט עגול מואר וברור אלא אני רואה עיגול עם אור שמסביבו (מקיפים אותו) עוד המון שכפולים של הירח ללא סדר מסוים ועם מעין מריחות של אור מסביבו. התיאור תקף גם לרמזורים ונורות רחוב - אני לא רואה יותר רמזור בצורת עיגול אלא צבע מרוח של הרמזור בשדה הראייה שלי. אני חושש לנהוג ככה כי כל מנורה של רכב ושל רחוב פשוט מסתירים לי את שדה הראייה כי הכל נמרח וגדול. גם אני לא מסוגל לקרוא טקסטים בטלויזיה או במחשב כי כתוביות למשל נהיות כפולות או מרוחות על המסך. אני מרגיש מתוסכל כי איכות החיים שלי ירדה ואני לא מוצא פתרון. גם סתם חפצים מוארים אני רואה הילות סביבם או כפילויות כך שקשה לי להתמקד (מרגיש קושי בלהתמקד בגלל זה). כשהאישון מצומצם התופעות פוחתות אך קיימות. שמתי לב בשבועות האחרונים שהופיעו לי זבובים בראייה כמו דברים שחורים או שקופים שצפים ואני שם לב אליהם באור יום בעיקר או מול מסך בהיר. ללא צורה מוגדרת - יש כאלה שנראים כמו נקודות ויש כאלו שאינם מוסברים. היה לי את זה תמיד אבל עכשיו זה ממש מציק. אשמח לעזרה או דעה למי אוכל לפנות הלאה.

שלום רב על מנת לבדוק את מקור הבעיה יש צורך בביצוע מקיף של בדיקות שלאחר מכן ניתן אולי לקבוע את מקור התופעות שציינת. בהצלחה.

30/01/2020 | 01:15 | מאת: אייל

אשמח אם תאמר לי אילו סוגי בדיקות חשוב שאעבור לדעתך. האם יש צורך במכשיר ספציפי שאבדק בו? תודה על המענה המהיר.

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה