כישלון של ניתוח מונוויז'ן

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

19/11/2018 | 12:17 | מאת: ערן

שלום רב. עברתי ניתוח זילאסיק מונוויז'ן לפני 4 חודשים. הראיה שלי לקרוב ובעיקר בתאורה חלשה פשוט גרועה (הניתוח היה רק בעין שמאל -ימין 6/6 ולפני הניתוח לא היתה בעיה. האם ניתן לתקן ניתוחית (תיקון היתר היה במקום 3 ורבע תוקן לארבע.

שלום רב, "כישלון של ניתוח" אינו הגדרה נכונה ואבקש לא להשתמש במשג זה. כישלון הוא סיבוך שאירע וכאן אין מדובר בכך כלל. תוצאה סופית של המספר תלויה במיגוון סיבות כולל אופן ההחלמה בעיניים של אותו מטופל ויכולה להשתנות במטופל למטופל. ולכן כמו שלא ניתן לומר ש"העיניים שלך נכשלו בתהליך ההחלמה", לא ניתן להשתמש במושג זה לגבי הצלחת הניתוח. בכל ניתוח, גם כשמכוונים למונויזיין ישנו סיכוי מסויים של מספר אחוזים שהתוצאה הסופית תהיה שונה מהצפוי. לעיתים ניתן לבצע טיפול לייזר משלים ולעיתים לא ואז עול הצורך בהרכבת משקפיים. אני מציע לחזור לרופא המנתח ולדון עימו או ימה באפשרויות שניתן לעשות, או לא לעשות בהצלחה, ד"ר אורי מלר.

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה