ניוון מוקולרי בעיניים

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

08/11/2018 | 17:01 | מאת: מרינה

שלום רב אני בת 57 וסובלת כ 10 שנים מניוון מוקולרי במצב הרטוב בעין ימין ולאחרונה גם בעין שמאל שהינה עין עצלה. לפני מספר שנים נוצר דלף קשה בעין ימין וכתוצאה מזה הרופא עיניים המציץ על ביצוע טיפול בלייזר לסגירת הדלף. מאז נשארה לי נקודה על הרישתית וכתוצאה מזה אני רואה הרבה יותר גרוע וזאת כשאני סוגרת את העין עם אצבע במקום של הנקודה אני רואה יותר ברור. שאלתי אם אפשר לעבור ניתוח להסרת הנקודה החרוכה או ניתוח להסרת משקפיים במצבי הנ"ל אני פוחדת מאוד שהראיה תתדרדר עוד ועוד. אודה לתשובה

שלום רב, לא ניתן לבצע טיפול על אותה נקודה וגם ניתוח לייזר להסרת המשקפים לא מומלץ במצב כזה. יש להמשיך ולהיות במעקב אצל רופא עיניים מתחום הרשתית

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה