ניתוח תיקון בשיטה שונה?

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

23/04/2018 | 16:22 | מאת: עדי

לפני 12 שנה עברתי ניתוח LASEK אשר הביא להצלחה חלקית - טרם הניתוח היה צילינדר 2.75 - בכל עין ומספר 0.5 - לאחר הניתוח: המספר ירד לגמרי ונשאר בעין ימין 1.25 - ובעין שמאל 0.5 - צילינדר. למרות זאת "חדות" הראייה בשני העיניים יחד מגיעה כמעט ל- 6/6. כיום, לדעתי הצילינדרים גדלו לכיון של 1.75 - בעין ימין ובשמאל לכיון של 1.00 - אני רואה תפקודתית אבל אין לי ראייה איכותית כלל וכלל. עשיתי משקפיים לנהיגת לילה מחוץ לעיר. האם לאחר שנותחתי בשיטת LASEK במידה ואני רוצה לבצע ניתוח חוזר לתיקון, הניתוח חייב להיות באותה השיטה למרות שעובי הקרנית תקין ? כלומר אם נותחתי ב-LASEK בו ההחלמה ארוכה, יהיה ניתן לבצע תיקון בניתוח בשיטת LASIK או שיטה אחרת הקיימת כיום כאשר החזרה לשגרה היא תוך יום-יומיים? אודה לתשובתך.

שלום רב, סביר להניח שאם נותחת בשיטת LASEK, גם את הניתוח הנוסף יש לבצע בדיוק באותה השיטה. אני מציע לפנות לרופא המנתח וביחד להחליט האם לנתח ובאיזו שיטה בהצלחה

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה