מה ההבדל בין זוקן ראיה לרוחק ראיה

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

21/10/2017 | 14:20 | מאת: יעל

שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין זוקן ראיה לרוחק ראיה ואיך יודעים מאיזו בעיה האדם סובל? שנית, האם למי שיש זוקן ראיה יכול לעבור ניתוח לייזר לתיקון ? האם תיקון הראיה ימנע למשל גם פזילה סמויה? תודה

שלום רב, אין קשר בכלל בין זוקן ראיה לרוחק ראיה. ברוחק ראיה מדובר בתיקון מספרי פלוס למרחק. בזוקן ראיה מדובר בהחלשה בגמישות עדשת העין הטבעית, מגיל 40 ואילך המצריכה תוספת של מספרי פלוס לקריאה. אם אדם רואה היטב למרחק וזקוק רק למשקפי קריאה, אני אישית ממליץ לא לעבור ניתוח לייזר. בברכה, ד"ר אורי מלר

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה