נתוח מונוויז'ן לתיקון ראיה מקרוב

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

25/05/2017 | 13:07 | מאת: NOT_FOUND

שלום. במכון עיניים הוצע לי מפאת גילי (41) לבצע נתוח בשיטת מונוויז'ן- אינטראלאסיק וכך לפתור גם את הצורך במשקפי קריאה בעוד מספר שנים. לטענת הרופא לא אזדקק כלל למשקפיים קריאה גם למשך 30 שנה. הלכתי גם להדסה ושם הפרופ' טען שאין אפשרות לתקן ראיה לקרוב וזה שטויות. מתקנים ראיה לרחוק מאה אחוז בשתי העיניים ובעוד 4-5 שנים אצטרך בוודאות משקפי קריאה. מי צודק? יש אפשרות לתקן לקרוב? האם המוח באמת מסוגל להסתגל? תוך כמה זמן מסתגלים? אשמח להכוונה. מאוד מבולבלת...

שלום רב, התשובה לדעתי נמצאת באמצע: עם הגיל עולה צורך במשקפי קריאה. על מנת לדחות את זה ניתן לבצע בעין אחת רק תיקון חלקי ובכך לאפשר ראיה לקרוב. בשלב מסויים גם זה לא יעזור ובכל זאת יהיה צורך במשקפי קריאה אבל בגיל מבוגר בהרבה לעומת האפשרות לא לבחור במונוויזן. אני אישית מאוד מאמין בשיטה ומבצע מונוויזיין בהרבה מטופלים אבל מדגיש בפניהם שיום אחד בכל זאת הם יזדקקו למשקפי קריאה

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה