טופוגרפיית קרנית לא סימטרית

דיון מתוך פורום  הסרת משקפיים ושיפור הראייה

29/01/2017 | 16:06 | מאת: טלי

שלום, אני מרכיבה עדשות מגע במשך שנים רבות. בשנה האחרונה חווה קשיים רבים עם העדשות הכולל דלקות עיניים, אלרגיה (פיפילות) ויובש. בבדיקה התאמה לניתוח לייזר, שנערכה לאחר מספר שבועות בהם לא הרכבתי עדשות נאמר לי כי בשל הרכבת העדשות הטופוגרפיה של הקרנית איננה תקינה, ולכן אינני מתאימה לניתוח. שאלתי היא האם האבחנה הזאת אומרת שיש לי קרטוקונוס? או מצב אחר הדורש טיפול מיידי בכדי למנוע התדרדרות (הרופא לא אמר כלום למעט שהקרנית לא סימטרית). בנוסף רציתי לדעת האם זוהי תשובה סופית בכל הנוגע לניתוח והאם יש טעם לבדוק במכונים נוספים? ומה הסיכויים שהמצב ישתפר עם הזמן?

שלום רב, יתכן והבדיקה נערכה כאשר עדיין יש השפעה של העדשות על הקרנית. לעיתים ההשפעה של העדשות יכולה להמשך מספר שבועות אפילו לאחר הסרתן בעיקר ומדובר במטופלים שהרכיבו עדשות במשך שנים. ממליץ בכל מקרה לחזור על הבדיקה ללא הרכבת עדשות לפחות כחודשיים שלושה. בברכה, ד"ר אליה לוינגר

מנהלי פורום הסרת משקפיים ושיפור הראייה