מנת יתר של בנזודיאזפינים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/06/2009 | 07:57 | מאת: מירב

דק' שלום, ברגע של משבר נפשי גדול הלכתי לישון במשך 38 שעות בעזרת כדורי שינה ממשפחת הבנזודיאזפינים, סה"כ 20 כדורים שנלקחו במשך 38 שעות, אני בטיפול פסיכולוגי ולכן זו אינה הדאגה שלי, השאלה שלי זה האם יש לי פגיעה בכבד כתוצאה מכמות כזו של כדורים? יש לי כבר יומיים "כיווצים" באיזור הכבד (את כדורי השינה לקחתי לפני שבוע), תודה מראש

09/06/2009 | 07:41 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

למיטב ידיעותי, מינון יתר של בנזודיאזפינים עלול להיות קשור בסדציה עמוקה ולעיתים רחוקות בהפרעה בתפקודי כבד המודגמת לרוב בבדיקות דם ופחות מתבטאת ע"י מצב קליני משמעותי. מציע לבצע בדיקת דם לתפקודי כבד.

11/08/2009 | 20:15 | מאת: מרגלית ישראל

מה היא הרחבת יתר של דרכי מרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב