תוצאות בדיקות הדמיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

02/06/2009 | 10:22 | מאת: איקה גל

שלום , אני בת 49 כמעט , עשיתי בדיקות ct וus ל הבטן על רקע בירור כאבי בטן עליונה . התגלה בגסטרוסקופיה חיידק הליקובקטר, והשלמתי טיפול אנטיביוטי. מה שמטריד אלה הממצאים של ההדמיה - בדיקת סיטי(דצמבר 09 )- קשרית היפודנסית מוגדרת היטב בקוטר 7 מ"מ בסגמנט 7 של הכבד - ציסטה? המנגיומה? נגע זעיר בטחול - המנגיומה ככל הניראה. אולטרה סאונד(מאי 09 )- כבד בממדים ואקוגניות תקינים. דרכי המרה חוץ ותוך כבדיות אינם מורחבות. רקמה היפראקוגנית זעירה בצמוד לדופן בכיס המרה בקוטר 4 מ"מ .לבלב, כליות , טחול - הכל תקין לסיכום - פוליפ קטן בכיס המרה . בדיקת אולטרה סאונד שעשיתי בתאריך מוקדם יותר (דצמבר08 )- מוסיפה מימצא- בין קצה הכבד וקוטב עליון של כליה ימנית מבחינים ברקמה היפואקוגנית מוגדרת היטב בגודל 1.7 ס"מ לא ברור מקורו שאלותי- כיצד המימצא הזה נעלם ב- ct ובאולטרה סאונד השני המאוחר יותר האם צריך להמשיך לחפש אותו ? לגבי הממצא בכיס המרה ובכבד - אילו בדיקות וטיפול מומלצים לעשות? תודה - איקה

06/06/2009 | 20:03 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הממצאים בכבד אשר מודגמים ב- CT נראים שפירים ואכן יכולים להתאים לממצא ציסטי או המנגיומה (גידול ממקור כלי דם שפיר אשר לרוב אינו מצריך טיפול). אשר לפוליפ בכיס המרה, בשלב זה מצריך מעקב של US פעמיים בשנה על מנת לעקוב אחר גודלו. במידה וגדל מומלץ להסיר את כיס המרה. הממצא שהודגם ב- US הקודם ואשר היה ממוקם בין הכבד לקוטב העליון של הכיליה הימנית יכול להתאים לממצא ביותרת הכיליה, אשר היה צריך להיות מודגם ב- CT הבטן שעברת, לכן האפשרויות הן כי הממצא באולטרסאונד לא היה אמיתי ואני אישית מאמין יותר ל- CT, או לחילופין הוא אכן נראה בבדיקת ה- CT אך משום מה לא היתה התייחסות אליו.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב