סרטן בלבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

08/05/2009 | 15:37 | מאת: אבי

שלום אבי אובחן עם גידול בלבלב נפגשנו עם אונקולוג ברמב"ם וצריכים להתחיל טיפול בשבוע הבא כרגע יש לאבי עד הטיפול סימני צהבת שתן כהה ולחמיות איך ניתן לטפל בבעיה זו או לשפר את תפקודי הכבד

09/05/2009 | 18:39 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הטיפול המתוכנן עשוי להקטין את המסה הגידולית ואולי לאפשר בניתוח את כריתתה. יתכן גם שיעזור לטיפול בצהבת. במידה ורמת הצהבת כפי שנמדדת בבדיקות דם הולכת וגוברת או לחילופין הוא בוהל מארועים של חום וצמרמורת, לא יהיה מנוב מצינור דרכי המרה לצורך טיפול בצהבת. במידה ואין את הנ"ל בהחלט עדיף להמנע מצינטור דרכי המרה עד לניתוח, במידה והדבר יתאפשר.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב