התעמלות - המנגיומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

01/05/2009 | 20:41 | מאת: נויה אפרתי

ב CT בטן הובחנה המנגיומה גודל 4.5 ס"מ בסגמנט 3 במיפוי באריתרוציטים מסומנים נמצא תהליך בעל ווסקוליריזציה מוגברת באונה השמאלית של הכבד, והממצאים במיפוי לא אופייניים להמנגיומה. באבחנה מבדלת- וסקולר מלפורמציה או תהליך אחר. ב US עלה חשד להמנגיומה אבל לא היה חד-משמעי לכן נשלחתי להמשך בירור. בבדיקת CA-9-9 התוצאה 47.40 שאלה א. האם יתכן שזה גידול ולא המנגיומה והיה פענוח שגוי ל CT ? שאלה ב. ואם זה המנגיומה- האם אני יכולה להמשיך בהתעמלות לחיזוק שרירי הבטן בהתעמלות פילאטיס? אודה על תשובה מהירה

02/05/2009 | 13:33 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

CT בטן היא בדיקה טובה מאוד לאיפיון תהליכים בכבד ובעיקר כאשר הבדיקה נעשתה בטכניקה תלת פאזית. במקרה שלך נעשה מיפוי כדוריות אדומות שהיא בדיקה ספציפית לאבחנת המנגיומה בכבד ובה התוצאה אינה מתאימה לאבחנה של המנגיומה. לכן, כנראה שלא מדובר בהמנגיומה. האבחנה המבדלת בכבד יכולה לכלול תהליכים נוספים בכבד בנוסף להמנגיומה שהוא אכן הגידול השפיר השכיח ביותר בכבד. במידה ומדובר באדנומה של הכבד יש צורך בניתוח להסרתה. במידה ומדובר ב- Focal Nodular Hyperplasia - FNH הדעות חלוקות באשר לצורך בניתוח וזה בעיקר תלוי בסימפטומים, ז"א האם קיים כאב בטן. אין ספק, שיש להראות ה- CT לכירורג כבד. לעצם סקרנותי מס' שאלות, האם הממצא התגלה באופן מקרי או בעקבות סימפטומים כלשהם? מה גילך? והאם נוטלת תרופות או גלולות?

02/05/2009 | 15:47 | מאת: נויה אפרתי

שלום אני בת 54, סכרת סוג 2 עם כדורים, עודף משקל, לא נטלתי אף פעם ולא נוטלת גלולות... אני בגיל המעבר. נשלחתי לבירור בעקבות תקופה של כאבים כאילו דקירות בבטן העליונה צד שמאל מתחת לצלע. מיפוי עצמות יצא שלילי. בדיקות דם לתפקודי כבד כליה וכו'- יצאו תקינים. בבדיקת הכדוריות האדומות המסומנות לא הוחלט אם המנגיומה או לא. ב CT- שאכן היה תלת פאזי, נאמר חד משמעית שמדובר בהמנגיומה ואני מצטטת: "הכבד במימדים תקינים עם הסננה שומנית מינימלית. קיים נגע בסגמנט 3 של הכבד בקוטר 4.5 ס"מ המקבל האדרה נודולרית ומתמלא מההיקף למרכז, מתאים להמנגיומה". הדקירות בצד שמאל חלפו לחלוטין כעבור כחודשיים עם עליות וירידות בעוצמה, אולם בשבוע האחרון אני מרגישה שוב איזו תחושת דקירות- משהו קל ולעיתים רחוקות. בעקבות תוצאת בדיקת ה CA-19-9 אני לא יודעת מה לעשות. האם העסק הוא עם הכבד או הלבלב? להמשיך בבירור? מה הכיוון? לתשובתך והתייחסותך אודה מאד. שבת שלום

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב