הפטיטיס B וחיסון להפטיטיס B, התייעצות דחופה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/04/2009 | 20:07 | מאת: שי

ד"ר שלום רב ! אני מתנצל מראש על אורך ההודעה אך זה עלול להיות מציל חיים!!! לפני כ-17 שנה אבא שלי תרם דם כהרגלו ואז ניתגלה כנשא של הפטיטיס B. מיד ניבדקה גם אמא שלי ונימצאה גם היא נשאית להפטיטיס B (כניראה שנידבקה מאבא שלי ). כשנבדקו לפני 17 שנה זה היה במסגרת חברותם בקופת חולים הכללית. בחודש הנוכחי (נכון להיום) ,עברו ההורים שלי להיות חברים בקופת חולים "מכבי" וקיבלו לעבור מחדש בדיקות דם להפטיטיס B ע"י רופאת המשפחה החדשה. תוצאות הבדיקות של אבא שלי שנערכו בתחילת אפריל 2009 הראו כי אכן הוא נשא של הפטיטיס B, כמו שנאמר לו לפני כ- 17 שנה . אך תוצאות הבדיקות להפטיטיס B שעברה אמא שלי, לפני 3 ימים בתאריך 19/04/2009, מראות שאינה חולה בהפטיטיס B ואף אינה נשאית של המחלה . להלן תוצאות הבדיקות של אמא שלי , להפטיטיס B: Hepatitis B Surface Ag | | NEGATIVE Hepatitis B Core Ab | | NEGATIVE Hepatitis B Surface Ab | | Undetectable כדי להיות בטוחה שאין טעות בתוצאות הבדיקה , עברה אמא שלי לאחר 4 ימים , שוב את הבדיקות להפטיטיס B , בתאריך 22/04/2009 (אתמול) ולהלן התוצאות של הבדיקות החוזרות: Hepatitis B Surface Ag | | NEGATIVE Hepatitis B Core Ab | | NEGATIVE Hepatitis B Surface Ab | | Undetectable ניראה כי אם כך, התוצאות אמינות ואם אנחנו מבינים נכון , אמא שלי נכון להיום אינה נשאית או חולה בהפטיטיס B. שאלותי הן: -האם במצב הנוכחי ועל סמך תוצאות הבדיקות החדשות מומלץ לאמא שלי להתחסן לצהבת B?(האם חיסון יכול להזיק כרגע?) -האם מומלץ לה לעבור בדיקות נוספות כגון PCR-DNA או בדיקה אחרת לפני שתתחסן לצהבת B , או שמומלץ לה כבר להתחסן? -האם יש בדיקות או בירורים נוספים שמומלץ לה לעבור ? -מהו ההסבר הרפואי ל"נס הרפואי" שמתואר במיקרה הנ"ל של אמא שלי? (איך פיתאום נעלמו הסימנים לנשאות של הפטיטיס B אצל אמא שלי ?) אודה מאוד לתשובתכם לשאלותי , מפורטת ככל שאפשר. אנחנו במתח...

26/04/2009 | 15:29 | מאת: שי

איך יתכן שלא נידבקה מאבא שלי שהוא נשא הפטיטיס B במשך כ-17 שנה? מהם הדרכים להידבקות בצהבת B ? האם רוק הפה מדבק?

29/04/2009 | 13:17 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

איני רואה סיבה לבצע בדיקת PCR, כן הייתי ממליץ על חיסון להפטיטיסB, ניסים אכן מתרחשים לעיתים ברפואה אך לא זה המקרה, שכן לא כל חשיפה להפטיטיס מסתיימת בהדבקה או נשאות, ובטח ממקור שהוא בשלב נשאות.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב