בדיקות תפקודי כבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

17/02/2008 | 20:23 | מאת: אורית

שלום לך אמי בת 58 בצעה לפני שבוע בדיקות דם שגרתיות הכל יצא תקין למעט תפקודי הכבד, התוצאות היו: ALK.PHOSPHATASE 150 GOT?AST? 44 GPT?ALT? 66 כמו כן B12 עמד על 170 (מעט נמוך) וכולסטרול 203.3 (מעט גבוה) האם תוצאות אילו מעידות על בעיה בכבד? במידה וכן אילו בעיות יכולות להיות המראות נתונים אילו? תודה מראש אורית

18/02/2008 | 20:28 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אני מבין שאימך חשה בטוב ללא כל תסמיני מחלה ומדובר בבדיקות שיגרתיות לחלוטין. על פי בדיקות המעבדה קיימת הפרעה קלה בתפקודי הכבד. הסיבות להפרעה זו יכולות להיות רבות החל מתרופות מסוימות, דרך שתיית אלכוהול, מחלות מטבוליות שונות הקשורות בכבד שומני, מחלות ויראליות וכדומה. כמובן שישנן סיבות נוספות להפרעה בתפקודי הכבד אך יש לברר היטב את סיפור המקרה על מנת להתקדם בבירור ולהגיע לאבחנה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב