היכן מבוצעות השתלות כבד?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

15/02/2008 | 01:26 | מאת: לירן

באיזה מרכזיים רופאיים מבוצעות השתלות כבד? למה לוקחים אנשים עד קולומביה אם בארץ יש ניתוחי השתלות?

15/02/2008 | 09:41 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

השתלות כבד מבוצעות בבי"ח בילינסון ואיכילוב (יותר בבילינסון). הסיבה לנסיעה של אנשים לחו"ל היא המחסור בכבדים להשתלה דבר הנובע ממדיניות. לדוגמא, בארץ, אם אדם נפטר או נהרג ומעוניינים להשתיל אבר מגופו, הדבר דורש את הסכמת המשפחה אלא אם כן הוא נושא כרטיס "אדי" על גופו מה שמראה כי הוא נתן הסכמתו לתרומת אברים בעודו בחיים. בחו"ל לעומת זאת, קיימות מדינות בהן לא נדרשת כלל הסכמה מצד המשפחה או לחילופין ניתן להתרים כל עוד המשפחה לא מתנגדת. למרות הנ"ל וגם במדינות בהן המדיניות היא זו עדין קיים מחסור באברים להשתלה, היות ויש יותר חולים מאשר היצע הכבדים.

16/02/2008 | 22:38 | מאת: אלירן

מה האחוזיי ההצלחה של ניתוחיי כבד בארץ??... היכן יותר עדיף איכילוב או בלינסון??? מה אתה ממליץ.?..

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב