מודאג מ CT בטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/04/2014 | 20:16 | מאת: דוד

בCT בטן נרשם כבד תקין בגודל ומרקם, כיס מרה תקין, טחול תקין בגודל ומרקם, כליות בגודל ומיקום תקין,ללא אבנים, רטרופרינאום ללא הגדלת קישריות לימפה,לבלב תקין במרקם וגודל לא הודגמה הרחבת צינור לבלב, נמצא מוקד היפרדנסי אינפרו-אנטריורית ללבלב בקוטר 1,8 ס"מ בעל גבולות לא סדירים עם הסננת שומן בהיקף, מוקד סטליטי דומה אינפריורית לממצא הגדול בגודל כ 0,7*1 ס"מ, ממצא זה מחייב המשך בירור, הופניתי על ידי כירורג לגסטרולוג לבירור, ואני ממתין לקבלת תור, תוצאת סמנים CEA - 1.57 , ו CA19-9 14.81 מה ניתן להבין ממצאים אלו מה התהליך להמשך בירור האם הדבר מדאיג וחלילה עלול להיות סרטני??. מה פירוש אינפריורית והיפרדנטי אינפרו אנטריורית ,אודה לתגובה מהירה,

24/04/2014 | 18:30 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מדובר בממצאים שאינם שייכים לרקמת הלבלב עצמה, הם היפרדנסים, מה שמוריד מהסבירות לתהליך ממאיר. המרקרים בגדקר הנורמה וזה בהחלט תומך בנאמר. זה נראה מעין מוקד דלקתי, וההסננה השומנית מתאימה לכך. יתכן מוקד של נמק שומני או תסביב של אוניות השומן התלויות על המעי הגס הרוחבי או סוג של פניקוליטיס. מכל מקום, לא נראה לי תהליך משמעותי.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב