"תרופה משקמת כבד" יש דבר כזה ??

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/10/2007 | 04:36 | מאת: שי

שלום דר. יקר אם מוכרת לך תרופה בשם סילימארין/ סיליבינין (שהיא מיצוי של הצמח "גדילן מצוי")שאמורה לעודד התחדשות כבד (שם מסחרי שבררתי: Legalon או Hepatron ) ?? אם היא באמת עוצמתית כמו שהמשווקים טוענים אז מדוע לא רושמים אותה בתור דבר רוטיני לכל חולה בעל תפקודי כבד פגועים ? האם ידוע שימוש קונבנציונלי של החומרים הפעילים בתרופות אחרות ? ואם כן אז מי מוסמך לרשום מירשם לתרופות הנ"ל (מעניין לדעת אם התרופות האלו נתנות גם תוך-וורידית) . אני מנסה לחפש דרכים לשפר את תיפקודי הכבד של אימי- חולת סרטן צוואר הרחם שסובלת מגרורות לכבד, בזמן האחרון תיפקודי הכבד התחילו לרדת. אשמח אם תוכל להפנות אותי להמשך חיפוש על כל טיפול או תרופה שיכולה לעזור בשיקום הכבד (רהגנרציה קוראים לזה ??) . תודה על העזרה

25/10/2007 | 07:24 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הפרעת הכבד הקיימת בעקבות גרורות בכבד אינה מצביעה בהכרח על ירידה משמעותית בתפקודו של הכבד היות וכבד תקין (ז"א ללא שחמת הכבד) יכול לשמור על תפקוד גם אם אנו כורתים 70% מנפחו הכללי. כך, שהפרעה בתפקודי כבד במצב המתואר היא יותר סימן מאשר גורם המשקף את תפקוד הכבד והוא נובע מעצם נוכחות הגרורות בכבד. במקרים קיצוניים שכל הכבד מסונן ע"י מחלה גרורתית, תיתכן ירידה התפקודו של הכבד. לכן, לדעתי החיפוש אחר חומרים אשר גורמים להתחדשות הכבד בקונטקסט הנ"ל אינו רלוונטי. יתר על כן, לכבד יכולת רגנרטיבית ספונטאנית לרגנרציה, כידוע לאחר כריתת כבד הוא עצמו יודע להתחדש.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב