פוליפים במרה וכנראה המגיומה בכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

19/09/2011 | 14:18 | מאת: אלה

בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי עקב כאבים בבטן עליונה עלו הממצאים הבאים: ממצא מעוגל היפר אקואי (באונה הימנית של הכבד) עם גבול ברור בקוטר 1.62 חשד להמנגיומה. דרכי מרה:CBD מורחבים עד 0.75 ס"מ דרכי מרה תוך כבדיות מורחבות. כיס מרה: גודל תקין נצפו 3 ממצאים רקמתיים בגודל 0.62 0.5 0.33 ס"מ ללא זרימת דם מתאים לפוליפים. יש מקום לדאגה? מה עלי לעשות , לחכות לאולטרסאונד שנקבע לי לעוד שבועיים?

22/09/2011 | 19:44 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

חשבתי שעשית בדיקת US ? את עושה עוד אחת? מכל מקום, לאור התיאור שלך, הייתי ממליץ לבצע CT בטן. אגב, כמה זמן את סובלת מכאב בטן? בת כמה את?

22/09/2011 | 20:05 | מאת: אלה

אני בת 39 הכאבים התחילו ביום שישי עם חום והקאות

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב