בדיקת EUS

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

09/08/2011 | 11:00 | מאת: דקל

שלום, אני בת 35 ומאושפזת בימים אלה בב"ח עקב כאבים שנבעו מאבנים שחדרו למעברי הכיס מרה. כרגע אני עם צהבת ואושפזתי עם בילירובין של 3.2, אך מאז היתה ירידה בבילירובין והכאבים עברו. אני ממתינה מס' ימים לבדיקת ה- EUS לפני ביצוע הניתוח, אך מכיוון שיש רק 2 רופאים שמבצעים את הבדיקה הזו ההמתנה היא ארוכה. לכן שאלתי היא: האם ניתן להשתחרר מב"ח ולבצע את הבדיקה הזו באופן פרטי? ואם כן, היכן?

16/08/2011 | 08:00 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

במידה ותפקודי הכבד חזרו לנורמלי, ואת חשה בטוב, הייתי מוותר על בדיקה זו ומזמין תור לניתוח אלקטיבי לצורך הסרת כיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב