תשובת אולטראסאונד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

05/07/2011 | 22:57 | מאת: ליאורה

לאחר כאבים שקיימים אצלי מספר חודשים בצד ימין בעיקר, נשלחי לבדיקת אולטראסאונד (אני לאחר לידה קיסרית פעם שניה)בתשובה נרשם כיס מרה מכווץ עם רושם למוקדים אקוגנים בדופן, יכול להתאים ל ADENOMYOTOSIS להמשך מעקב. מה המשמעות של התשובה?

07/07/2011 | 18:19 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הממצא לכשעצמו אינו מסביר את הכאב, מדובר במבנה מסוים של דופן כיס המרה, אשר אינו דורש טיפול. יחד עם זאת, הייתי ממליץ לחזור על בדיקת ה- US לאחר צום ממושך יותר מהמקובל לבדיקה רגילה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב