תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

30/06/2011 | 20:34 | מאת: מירית

שלום רב, בעקבות חריגה בממצאי בדיקות דם (ALT42, AST41,LDH451,CK353) נשלח בעלי לצילום אולטרסאונד בטן וכליות. תוצאות הבדיקה: כבד מוגדל, מרקמו תקין. כיס מרה תקין ללא אבנים. פוליפ בדופן של כיס המרה בקוטר כ 4 ממ. דרכי מרה אינן מורחבות. טחול מוגדל עד 15 סמ, מרקם אחיד. שאלותי - מה משמעות התוצאות? אילו בדיקות נוספות יש לבצע? עד כמה הדבר נראה דחוף? (תור לגסטרואנטרולוג הצלחנו להשיג רק בעוד למעלה מחודש). תודה מראש על התשובות.

07/07/2011 | 17:54 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הפוליפ בכיס המרה אינו דורש טיפול, אך מחייב מעקב כל 6 חודשים ע"י US על מנת לוודא כי לא גדל וזאת במשך שנתיים. בנוסף אין קשר בין הפוליפ לתוצאות בדיקות הדם. מדוע נשלח בעלך לבדיקות? האם סובל ממשהו? האם הייתה מלו מחלה ויראלית ערב הבדיקה או שהצע פעילות ספורטיבית מוגזמת?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב