צהבת

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

05/06/2011 | 14:26 | מאת: משה

שלום ד"ר, לאבא של חברה שלי (בת 32) היתה צהבת B בילדות. כעת התפתחה לו שחמת הכבד וכן דליות בושט וצלקת בכבד. הרופא הורה לחברה שלי ולבני המשפחה להיבדק לצהבת B וכן להתחסן נגד המחלה. שאלותי הם: 1. האם זה אומר שהאבא חולה בצהבת כרגע והוא עלול להדביק אחרים? 2. אם חברתי תימצא נקייה בבדיקה, האם גם אני צריך להיבדק או להתחסן? אני נמצא בבית חברתי, אוכל אצלהם ולפעמים ישן שם 3. אם נמצא בבדיקה שחברתי לא נדבקה, האם יתכן שהיא תידבק אח"כ במידה והיא גרה בבית ההורים? הבנתי שהחיסון נגד צהבת מתחיל לפעול רק אחרי 6 חודשים. נכון? מה יהיה בזמן הזה? 4. כיצד עלי להתנהג בביתם? תודה מראש, משה

08/06/2011 | 21:14 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האב החולה בהחלט יכול להדביק. במידה והחברה נשאית, יהיה עליך להבדק גם כן. במידה והחברה לא נשאית, יהיה על כל מי אשר בה במגע וחי בסביבת איש חולה בצהבת זו להתחסן. בינתיים, יש להמנע ממגע עם הפרשות מכל סוג של אדם חולה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב