סיבוך לאחר ניתוח כריתת כיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/05/2011 | 23:11 | מאת: יוהן

שלום ד"ר אוחנה, אבי עבר ניתוח לכריתת כיס המרה בשיטה הלפרוסקופית ביום ראשון כאשר לאחר יומיים התפתחו כאבים איומים+התנפתחות לא נורמלית באשכים. כמו כן הכאבים המשיכו והתגברו גם בבטן באזור הניתוח. לאחר בדיקה CT במיון נמצא כי יש חור (בגודל לא ידוע) במעי הדק עקב הניתוח והוא הוכנס לניתוח בהול תוך מס' שעות ביום רביעי. בניתוח נתגלה חור קטן יחסית שנתפר וכעת כעבור 3 ימים עדיין יש נפיחות גדולה באשכים, נפיחות בבטן ובידיים (דבר שהופיע רק אתמול בלילה) והקאה של נוזלים ללא סוף. שאלותי הן: האם זהו מצב נורמלי לאחר ניתוח מסוג זה? איזה בדיקות רצוי לבקש על מנת לבדוק שמצבו תקין? אשמח לתשובה דחופה בעניין. תודה ושבוע טוב

09/05/2011 | 19:34 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

נקב במעי המאובחן לאחר יממה או יומיים הינו סיבוך רציני. מדובר בדלקת בחלל הבטן הקשורה ביצירת מצב זיהומי בגוף. מכאן ואילך קיים רצף תהליכים גופניים המתרחשים כתוצאה ממצב זיהומי בגוף. לרוב ניתן להתגבר על מצב זה בעזרת טיפול נמרץ ואנטיביוטיקה וכן מעקב צמוד הכולל בדיקה גופנית של החולה ואמצעי הדמייה. לעיתים יש צורך לנתח שוב על מנת לוודא כי אין "כיסים" של זיהום או מוגלה בחלל הבטן, בעיקר כאשר החולה לא מראה סימני התאוששות. לאחר ניתוח חוזר מערכת העיכול לרוב נמצאת במצב שיתוקי ולכן אין יציאות וישנה הצטברות של אויר במעי אשר מביאה לנפיחות הבטן. הנפיחות בגפיים לרוב נובעת ממצב הנקרא בצקת (נדידה של מים מתוך כלי הדם לרקמות מסביב) תופעה של נפיחות ברקמות הרכות. רפואה שלמה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב