דלקת בלבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

26/04/2011 | 00:39 | מאת: מיכל

לאבי דלקת חוזרת בלבלב. כל מספר חודשים הוא מתאשפז ומקבל אינפוזיה לתוך הוריד על מנת להוריד את הדלקת, ומשתחרר הביתה. כמו כן הוא סובל מאבנים בכיס המרה וסביר להניח שהם גורמים לדלקת בלבלב, המצב אצלו מסובך מכיוון שעבר כריתת קיבה עקב גידול ממאיר ולכן לא ממהרים לבצע ניתוח להוצאת האבנים בכיס המרה. אני יודעת שאני כותבת קצת מבולבל אבל נורא קשה לי לכתוב. כרגע אני אובדת עצות ומחפשת רופא שיטפל בבעיה של הדלקת ב לבלב אחת ולתמיד. הרופא המטפל לא בדיוק מטפל בבעיה וכל הזמן אנו צריכים לאשפז אותו דבר שגורם לנו קושי רב וסבל רב לאבי. אני מחפשת מוצא בכל דרך שהיא על מנת להקל עליו,הוא סובל כאבים נוראים ואין לנו דרך לעזור לו, אז בבקשה כל דבר שניתן אפילו להפנות אותנו למומחה שיעזור לו להקל על כאביו,יכול מאוד להיות שהוא צריך לשנות הרגלי אכילה או לקבל טיפול תרופתי. תודה, מיכל

29/04/2011 | 11:12 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום רב, הטיפול הדרוש הוא הוצאת כיס המרה. העבודה כי עבר ניתוח קיבה בערב מרמזת על קושי טכני צפוי בעת הניתוח להסרת כיס המרה, ויתכן אף שיהיה קשה לבצע זאת בלפרוסקופיה אם כי זה לא שולל את האפשרות הזאת. אישית הייתי מתחיל הניתוח בגישה הלפרוסקופית ולפי המהלך מחליט. במידה ויש צורך להסיר את כיס המרה בגישה הפתוחה, הרי שזה בהחלט לא נורא, יש לזכור שלפני שנים זו הייתה שיטת הבחירה. השארת אבנים בכיס המרה ודלקות לבלב חוזרות הוא מצב שעלול לסכן אותו.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב