כאבים באזור מותן ימין

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

17/03/2011 | 17:11 | מאת: דניאל

היי, אני בחורה בריאה באופן כללי, בת 26. בחודשיים האחרונים החלו לי כאבים באזור מותן ימין שמקרינים לאזור הצלעות ולאזור הגב. הכאב לרוב הוא עמום ולא מדובר בהתכווצויות,כאב שנמשך לאורך זמן. ביצעתי בדיקות דם הכוללות גם תפקודי כבד, ספירת דם והן יצאו תקינות, כמו כן אולטראסאונד בטן עליונה ותחתונה יצא תקין פרט לעובדה שכיס המרה היה מכווץ ככל הנראה בשל שתייה מרובה (שנדרשה על מנת לבצע את האולטרא סאונד בטן תחתונה קודם לכן), אולטראסאונד וגינלי יצא אף הוא תקין. הכאב מתחזק בעיקר במצב שכיבה/ישיבה ומופיע לסירוגין, נחלש מעט לאחר ארוחה, מלווה בבחילות חזקות וגזים. לטענת רופאת המשפחה אין רגישויות במערכת העיכול (נבדק על ידי לחיצות באזורים שונים בבטן) ולכן לא מעריכה שזה קשור למערכת העיכול. הרופאה הציעה שנמתין ונראה אם זה משתפר, עבר כבר שבוע וחצי ולא חל שיפור, אשמח לשמוע את חוות דעתך, האם יש בדיקות נוספות שעליי לבצע? תודה מראש על העזרה!

18/03/2011 | 11:53 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

היות והכאב קיים כבר למעלה מחודשיים, והבירור עד כה לא העלה דבר, איני רואה טעם בלהמתין עוד קצת, אלא הייתי מבצע CT בטן.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב