בבקשה יעוץ דחוף

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

17/03/2011 | 12:30 | מאת: אוריה

בבדיקת תפקודי כבד נמצאו הממצאים : GOT AST - 114 GPT ALT - 119 LDH - 834 GGT- 117.7 יש הסטוריה של ערכים גבוהים אך לא ברמה הזו. בבקשה בבקשה יעוץ. האם זה מעיד על מחלה קשה, סרטן? אני אם חד הורית לארבעה ילדים ואני מאוד מאוד דואגת. בבקשה יעוץ דחוף תודה רבה רבה

18/03/2011 | 10:05 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם ידוע על כבד שומני? האם יש לך עודף משקל? יתר שומנים בדם? סכרת? נוטלת תקופות קבועות? מחלות ידועות?

18/03/2011 | 22:40 | מאת: אוריה

ראשית תודה ען התיחסותך. אכן נמצא כבד שומני בבדיקת סי טי בממצאי הבדיקה כתוב " הכבד נמצא במיימדים תקינים עם צפיפות הנמוכה מצפיפות הטחול המתאימה להסננה שומנית כלכלית, למעט אזור בעל צפיפות תקינה בסגמנט 6, יתכן אזור שלא עבר שינוי שומני.כל שאר הדברים שנצפו נמצאו תקינים.בסיכום נכתב הסננה שומנית של הכבד, עם אזור בעל גבולות לא סידרים היכול להתאים לרקמה ללא הסננה שומנית, או פחות סביר לתהליך משני. אודה על יעוץ ראשוני במסגרת האפשרות הנ"ל

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב