כיס מרה מכווץ עם כאבים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

26/02/2011 | 17:47 | מאת: טינה

שלום רב, כבר כמה חודשים שאני סובלת מכאב קל בבטן ימנית תחתונה, ב- US יצא כיס מרה מכווץ. הייתי בצום 5 שעות לפני הבדיקה. אני בת 28, בריאה, אחרי 2 לידות. בכל מקום באינטרנט שאני בודקת לרוב אני רואה שמדובר בגידול סרטני. אני מאוד מתוחה. איזה אפשרויות אחרות יכולות להיות לכיווץ והכאבים חוץ מגידול...

26/02/2011 | 20:58 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

גידול של כיס המרה אינו כלל האפשרות הסבירה. כווץ כיס המרה קשור למשך זמן הצום טרם בדיקת ה- US. מציע לחזור על בדיקת האולטרהסאונד לאחר צום של 12 שעות. כ"כ ממליץ לבצע בדיקות דם כלליות כולל תפקודי כבד.

07/11/2019 | 18:17 | מאת: שרית גבריאלי

שלום אני צמתי 12 שעות ואפילו יותר, ועדיין נאמר לי שכיס המרה מכווץ בחלקו. מה זה אומר? הבדיקה היתה מכוונת לכיס המרה לבדוק מה גודל הפוליפים שנמצאו . למה אם צמתי יותר מ12 שעות עדיין כיס המרה מכווץ? ועדיין לא ראו ממצאים בכיס המרה. האם זה דלקת כי אין לי כאבים בדכ

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב