דרכי מרה ... בילירובין ... חסימה !?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

28/01/2011 | 03:57 | מאת: ש.

לד'ר גיל אוחנה שלום רב, מזה 10 ימים, אני בניקוי הגוף {תזונה של פירות, ירקות, נבטים, ומעט אגוזים}. היה לי התקף של תזוזת אבן במרה {פעם ראשונה}. {ההתקף נמשך כשעה, לא הגעתי לבירור}. מאז, מזה 5 ימים, הצואה שלי בצבע צהוב !!!!!!!! מבינה שמדובר בבילירובין. מנסה לפרק את האבן, ע'י חליטות של רוזמרין. בתקווה, שהחסימה תתפרק ... .. מה אתה אומר ? בתודה ובברכה.

29/01/2011 | 21:37 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כאשר אבן עוברת מתוך כיס המרה אל תוך צינור המרה הראשי היא גורמת לחסימה במעבר המרה מהכבד אל התרסריון. עקב כך מתפתחת צהבת חסימתית. במצב זה הצואה יכולה להיות בהירה והשתן נעשה כהה (צהוב כהה). לרוב מצב זה דורש תשומת לב רפואית מקצועית היות והוא יכול להסתבך בזיהום עולה של דרכי המרה שמתבטא בנוסף לצהבת, גם בחום וצמרמורת ודורש טיפול אנטיביוטי תוך ורידי. מאידך, יתכן והאבן שגרמה לחסימה תפלט ספונטאנית ותעבור אל התרסריון. במקרה זה הדחיפות לטיפול יורדת, אך הבעיות הללו לא הסתיימו וכדי למנוע חזרתן יש להסיר את כיס המרה. חליטות לא יעזרו לפתרון הבעיה באופן סופי.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב