התלבטות לגבי הוצאת כיס המרה עקב אבן גדולה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/01/2011 | 11:28 | מאת: שולמית

עברתי לפני חודשים שני אירועי כאבים של לחץ בחזה. עקב אבן בגודל 3 סנטים בכיס המרה המליצו לי 2 כירורגים להוציא את כיס המרה אבל אתמול המליצו לי 2 כירורים בבית חולים כי זה 50:50 זאת אומרת אני יכולה בלי ניתוח -יש לציין שמאז המקרים אני אוכלת מבושל או גריל לא אוכל מטוגן בקיצור מקפידה על תזונה נכונה. יש לי ברקע ניתוח חסימת מעיים כשהייתי תינוקת שני ניתוחים של הוצאות ציסטות מן השחלות והוצאות גוש לא ממאיר מן השד. אני בת 60 - גם עברתי גסטרוסקופיה ויש לי בקע קטן בקבע - אני רוצה להתייץ עם ממומחה בתחום סופית ואז להחליט מה לעשות

08/01/2011 | 21:09 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם תוכלי לתאר לי הפירוט את ההתקפים שחווית לפני חודשים? האם הייתה תוצאה חריגה בבדיקות הדם, ובעיקר בתפקודי הכבד?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב