בוץ בכיס המרה...כן או לא?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

09/12/2010 | 17:27 | מאת: רויטל

לפני כחודשבערך אושפזתי לאחר כאבים ברום הבטן הקאות ושלשולים, לאחר ברור הסתבר שיש לי דלקת בלבלב, כמה ימים לפני עשיתי u.s בטן ולא היה כלום, בבי"ח עשו לי שוב אולטרסאונד בטן וגילו שיש בוץ בכיס המרה והומלץ להסירו. יש לציין שהגעתי לבי"ח ביום הרביעי לנטילת אנטיביוטיקה לחיידק בקיבה. השבוע עשיתי שוב אולטרסאונד(שוב לא בבי"ח) ושוב לא מצאו כלום. שאלתי היא האם הדלקת בלבלב יכולה הייתה להיות רק מהאנטיביוטיקה שקיבלתי לחיידק או שאבקש שוב פעם לעשות אולטסאונד במקום אחר כי אולי יתכן שלא פיענחו טוב...

09/12/2010 | 19:32 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם נעשה לך CT בטן אשר אישר את הדלקת בלבלב?

12/12/2010 | 20:18 | מאת: רויטל

עשו לי סי.טי אבל לא ראו כלום. חיפשו קריש דם באותו רגע, כי אני סובלת מקרישיות יתר. בבדיקת דם ראו משהו עם האנזימים של הלבלב ואמרו שהיה לי דלקת בלבלב

12/11/2012 | 13:37 | מאת: מורן

היום עשו לי אולטרסאונד בטן עליונה וכנראה יש לי בוץ בכיס המרה הוא הזמין אותי שוב אליו לבדיקת אולטרסאונד במקום אחר עם מיכשור מתקדם רוב הסיכויים שיש לי את זה אני סובלת מכאבים ונפיחות בבטן. מה ההמלצה לעשות ניתוח כן או לא? שמעתי מקרים שבמהלך הניתוח פגעו בלבלב וזה מאוד מסוכן.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב