מוטרדת

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/12/2010 | 12:26 | מאת: נעמה

שלום רב יש לי פוליפ בכיס המרה במשך שנים בגודל 0.7 ס"מ וגם המנגיומה בכבד בגודל של 1.8 ס"מ עשיתי בדיקת CEA ויצא ש-0.8 ng'/ml מה עליי לעשות? האם זה משהו חמור? האם יש לי סרטן? תודה

09/12/2010 | 00:27 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שום דבר למעט מעקב שנתי אחר הפוליפ בכיס המרה על מנת לודא שלא משנה משמעותית את גודלו.

11/12/2010 | 11:03 | מאת: מוטרדת

אם כן מדוע בכלל יש לי את החלבון CEA = 0.8 ? ובדיקת CA-19.9 ויצא קטן מ- 2 U/ml האם הנתונים הללו מעידים שיש לי גידול מסויים בגוף? או שמא זה נובע מהפוליפ בכיס המרה או מהמנגיומה שיש לי בכבד או אולי עקב היותי חולת FMF אודה לתשובתך

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב