שלום דר' שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

05/12/2010 | 11:37 | מאת: מיכל

לפני כ 4 ימים קיבלתי מכה באזור הבטן-צלעות , בצד ימין . לאחר כאבים ערכו לי צילום חזה וצילום צלעות ימניות שהיו תקינות ללא שברים . הכאבים בצלעות חלפו מעט אך יש כאבים בבטן ימין באזור הכבד . ערכו לי US - לא הודגם נוזל חופשי בבטן \ סביב הכבד . בנוסף, בדיקת דם עם ערך המוגלובין תקין וללא עדות לחסר\עודף טסיות דם. שאלתי היא כזאת - האם יכול להיות שיש \ היה קרע קטן בכבד שלא נראה באולטרה סאונד והוא פשוט מדמם לאט , בטיפות ? והאם יכול להיות שהדם מהקרע נפסק ( בגלל שלא ראון באולטרה סאונד דם ), וכל מאמץ קטן שלי יגרום לגירוי ודימום חוזר <? איזו בדיקה מאבחנת הכי טוב נזק בכבד\קרע קטן ? CT בטן עם \ בלי חומר ניגוד ? ומה הסימנים לקרע בכבד? והאם זה שאני 4 ימים בסדר, אומר שאין משהו רציני ? סליחה על כל השאלות אבל פשוט אני נורא מוטרדת . בתודה מיכל

09/12/2010 | 00:26 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

דימום משמעותי תוך כבדי או מתחת למעטפת הכבד היה נראה כבר בבדיקת ה-US והעובדא שאת בסדר 4 ימים לאחר הפגיעה מעידה שכנראה לא היה כל נזק כבדי. לקרע קטנטן אין חשיבות. בדיקת ה- CT היא הטובה יותר להערכת פגיעות בכבד אך במקרה שלך אין צורך לכך.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב