בדיקת דם - Bilirubin

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

03/12/2010 | 09:07 | מאת: דדי

שלום אני בת 49. עברתי כריתת כיס מרה לפני 11 שנים. בבדיקת דם התוצאות: Bilirubin Total 1.8 Bilirubin Conjugated 0.3 Bilirubin Unconjugated 1.4 לפני 6 שנים התוצאות היו דומות, חוץ מ Bilirubin Conjugated 0.2 שאלתי: האם התוצאות מעידות על בעיה רפואית או שזה קשור לניתוח שעברתי? תודה מראש דדי

04/12/2010 | 18:10 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

סביר שיש לך תסמונת ע"ש גילברט שזו הפרעה אנזימתית גנטית בתפקוד הכבדי, קלה ושאינה דורשת טיפול כלשהוא, דבר המרמז על העדר חשיבות רפואית של מצב זה. בתסמונת זו מוצאים לעיתים עלייה אתסמינית ברמת הבילירובין לעיתים בעקבות צום או זיהום כלשהוא.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב