ערכי אנזימי כבד גבוהים מאוד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

02/12/2010 | 00:54 | מאת: שרון

שלום רב, במסגרת בדיקות לקראת ניתוח בריאטרי קיבלתי היום תוצאות בדיקות דם כדלקלן: GOT ?AST? 130 GPT ALT 81 GGT 84 ALK PHOSPHATASE 107 אני מבינה כי ערכים אלו גבוהים בהרבה מגבולות הסקאלה. בעקבות ה-BMI המאוד גבוה (47) שלי יש לי סכרת 2 (מטופלת באינסולין) ולכן אני עומדת לעבור את הניצוח הבריאטרי. איני לוקחת שום תרופות ולא שותה אלכוהול. האם למשקל שלי יש קשר לתוצאות הגבוהות של אנזימי הכבד? האם אוכל לעבור את הניתוח או שעליי לבדוק קודם את הגורם לערכים הגבוהים? תודה רבה, שרון.

04/12/2010 | 18:07 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הכל מתקשר בסה"כ, קרוב לודאי שיש לך כבד שומני, ולכן הירידה במשקל והדיאטה אותה תקבלי לאחר הניתוח עשויים בהחלט לשפר מצב זה כמו גם את הסכרת שלך, ושני הדברים יחד יביאו לדעתי לשיפור בתפקודי הכבד. בהצלחה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב