ממצאי בדיקות חוזרות

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

20/11/2010 | 22:08 | מאת: נסיה

בת 75 ארוע לבבי לפני 4 שנים מטופלת ב- קרדילוק 10 מ,"ג איזיטרול- 10 מ"ג ליפטור- 30 מ"ג בנוסף Rheumatoid arthritis ( כ- 20 שנה) פרדניזון- 2.5 מ"ג תוצאת בדיקות לפני כחודש וחצי: GOT 37 GPT 29 GGT 360 ALK PHOSPHATASE 330 תוצאת בדיקות לפני כ-שבועיים: GOT 32 GPT 24 GGT 140 ALK PHOSPHATASE 154 ALBUMIN (BY EP 49.4 GLOBULIN ALPHA-1 5.7 GLOBULIN ALPHA-2 14.2 GLOBULIN BETA 7.1 HCT 34.7 HB 11.8 TSH 0.24 RHEUMATOID FACTOR 478 COMPLEMENT C3 187 COMPLEMENT C4 43.8 C-REACTIVE PROTEIN 1.04 HEPATITIS Bs Ab שלילי mIU/ml 0.78 HEPATITIS Bs Ag Negative Negative HEPATITIS C Ab SMOOTH MUSCLE Ab חיובי חלש ( חיובי הבנתי שזה לא משמח ! אבל חיובי חלש??...מה ז"א?) אולטה סאונד בטן עליונה ( כבד לבלב וכו' ללא ממצאים)...תוצאה תקינה שאר תוצאות בדיקות הדם תקינות הרגשה כללית: חרדה- בינונית + עייפות- בינוני שינה-סבירה/טובה צבע עור- בהיר צבע עיניים- רגיל תאבון- סביר עד תאבון מוגבר שתן- צבע רגיל יציאות רגילות צואה- רגילה ....יציאה עד פעמיים ביום משקל-יציב \(( בחילות...ירידה קלה במשקל ..גרדת ו..הליכה לשירותים מעל 3 פעמים ביום שהופיעו לפני כ- חודשים נעלמו !!!) *** אני מאוד מעודדת מהתיצבות ה- ALK (כמעט) לערך ה-נורמה ***** ע"פ שערך ה- GGT ירד ב יותר מ--50% ביחס לבדיקה הקודמת אני עדיין מודאגת מהמס' הגבוה !! שאלותי: 1- האם תוצאת SMOOTH MUSCLE Abחיובי חלש היא התהוות של מחלת כבד או גידולים למינהם( בכבד ובכלל)? 2-האם יתכן Rheumatoid arthritis עם מספרים (מבהילים)....תתקבל תוצאה בבדיקה של *SMOOTH MUSCLE Abחיובי חלש ?? * ה-"חלש" הנ"ל זה אומר שאני יכולה להוריד את רמת הדאגה? RHEUMATOID FACTOR 478 !!! COMPLEMENT C3 187 COMPLEMENT C4 43.8 C-REACTIVE PROTEIN 1.04 3- לפי נסיונך ובהיתיחס לתוצאות הנ"ל מה עלי לבדוק בנוסף/ודעתך בנושא? בתודה מראש נסיה סאונד בטן עליונה כל האברים לבלב כבד וכו' בגדר הנורמה ללא ממצאים

27/11/2010 | 11:26 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ההפרעה בתפקודי הכבד נראית כהפרעה כולסטטית שלא עקב חסימה של דרכי מרה היות ובדיקת האולטרהסאונד שלך תקינה. לכן הסיבות יכולות להיות מטבוליות או תרופתיות, קרי עקב הליפיטור שאת לוקחת וכאן צריך לחזור אחורה בזמן ולבדוק ממתי מתועדת ההפרעה בתפקודי הכבד. כ"כ עלייה בנוגדנים לשריר חלק לרוב יכולה להצביע על איזו שהיא הפרעה אוטואימונית או לחילופין להיות קשורה למחלת הפרקים הבסיסית שלך. השאלה אינה בתחום היריעה של אתר זה , מציע להפנות השאלה להפטולוג (לפרופ' בן ארי יש אתר כדאי לשאול אותה), לחילופין להתייעץ עם גסטרואנטרולוג או הפטולוג.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב