פיענוח תשובה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

12/11/2010 | 18:47 | מאת: רחל

בגלל כאבים בבטן העליונה עשיתי אולטראסאונד שבו גילו לי פוליפ בכיס המרה או תהליך שיאתי בעל טיב אחר, וגם כבד שומני. מה עליי לעשות? והאם זה אומר שזה עלול להיות ממצא סרטני? תודה רבה.

13/11/2010 | 17:25 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

התשובה אומרת שיתכן וקיים איזה שהוא תהליך גידולי. יתכן ומדובר בפוליפ שפיר (לא סרטני) ואם כך תלוי מהו גודל הפוליפ. במידה והוא 1 ס"מ או גדול מכך ממליץ לעבור ניתוח להסרת כיס המרה. במידה וקטן מ- 1 ס"מ, ממליץ מעקב של אולטרהסאונד כל חצי שנה. במידה והמראה באולטרהסאונד מעלה חשד לתהליך שהוא יותר מאשר פוליפ ממליץ לבצע CT בטן. יש לזכור שאיכות ודיוק בדיקת האולטרהסאונד תלויה במידה רבה במבצע. לכן, אולי לפני CT הייתי חוזר על בדיקת האולטרהסאונד בידי בודק אחר כמעין חוות דעת שניה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב