הפטיטיס A חיובי - מה זה אומר?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

27/09/2010 | 15:55 | מאת: חן

דר שלום, בהמשך לבדיקות דם נוספות שעשיתי בחילות לאחר הריון ותפקודי הכבד היו גבוהיים (היו alt 114 ועכשיו 22 , AST 77 ועכשיו 24) עכשיו עשיתי שוב את בדיקות הדם לאחר חודשים ותפקודי הכבד חזרו להיות בגבול הנורמה אבל הגסטרו שלח אותי לבדיקה של הפטיטיס A שיצאה חיובית בדיקה של הפטיטיס B SURFACE AB יצאה תוצאה של UNDETECTABLE אני מבינה כי הסיבה לתפקודי הכבד שהיו לי קשורים להפטיטיס A השאלות שלי: האם הפטיטיס A עובר לבד או שצריך טיפול ? האם התשובה של הפטיטיס B שיצאה תקינה ואומרת כי אין את המחלה ? אודה לתשובתך היות ורופא הגסטרו בחופש כל החודש ועניין זה קצת מלחיץ אותי

28/09/2010 | 13:51 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לרוב ההדבקות בהפטיטיס A קלות וחולפות מעצמן, די מזכירות תמונה של שפעת. חלק גדול מתושבי המדינה עברו הפטיטיס זו מבלי לדעת ובדרך זו התחסנו. לפי התשובות לא נדבקת בהפטיטיס בי שהיא יותר משמעותית מאיי.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב