חשד לסרטן בכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

16/09/2010 | 16:18 | מאת: לבנה

אחותי ביצעה בדיקות דם והערכים של המרקרים יצאו גבוהים , נמצא אצלה גם גוש בריאות - היא חולת COPD , בבדיקת סיטי בטן - כבד נראה מוגדל, מירקמו היפודנסי ובלתי אחיד ,כיס מרה ודרכי מרה במימדים תקינים , טחול אינו מוגדל אך בעל מרקם בלתי אחיד, קרוב לוודאי עקב שלב מוקדם של הזרקה , לבלב במימדים תקינים,בלוטות יותרת הכליה בגודל תקין , כליות בגודל ומונח תקינים ,ללא הידרונפוזיס ,אורתה בגודל תקין עם שינויים טרשתיים , , לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות ,בחלון לעצם הודגמו שינויים ניווניים בעמוד שידרה מותני,לסיכום -הגדלה ואי אחידות של כבד ללא עדות לתהליך פוקאלי.

22/09/2010 | 19:54 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האינפורמצציה שהעברת אינה מפורטת ולא ניתן להתייחס לשאלתך, תאור ה- CT שמסרת מצביע על בדיקה תקינה מבחינתי.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב