טיפול בגרד בצהבת חסימתית

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

31/08/2010 | 05:23 | מאת: משה

חליתי בצהבת חסימתית שהתפתחה בגלל שימוש ממושך באוגמנטין. אני סובל מאוד מתופעה של גדר בגוף ואין לי מנוחה. מה אפשר לקחת כדי להרגיע את הגרד מצד אחד אבל לא לפגוע בכבד מצד שני. כמוכן האם יש דרך לעזור לצהבת לחלוף. תודה.

02/09/2010 | 19:37 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית צהבת חסימתית נגרמת בגלל חסימה בזרימת המרה מהכבד לתרסריון. לכן הטיפול קודם כל צריך להיות מכוון להקלת החסימה. המידה ובעיית החסימה נפתרה. ניתן להשתמש בכולסטיראמין שהם מלחי מרה אשר יכולים להקל את הגרד (אתה יכול לבקש מרופא המשפחה)

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב