כאב בטן רום

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

30/08/2010 | 07:30 | מאת: ש

שלום איך מבדילים בין כאב של אבני מרה לכאב של חיידק הליקובטר אם סבלתי משנהם ? יש כאבים ברום הבטן למעלה במרכז בלבד כאב צורב חזק אחרי אוכל בבית החולים חושבים שזה מהאבנים אבל לפעמים הם בספק שזה אולי מהחיידק? ועברתי פעם טיפול משולש ועשיתי בדיקת נשיפה שהחיידק נעלם. תודה

02/09/2010 | 19:30 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כאב מכיס המרה הוא כאב התקפי בעל אופי עוויתי (ז"א מתגבר ונחלש), מופיע באורח אופיני כשעתיים לאחר ארוחה, יכול להיות מלווה בתחושת בחילה או אפילו הקאות. הכאב יכול להיות ממוקם ברום הבטן או בבטן ימין עליונה, באורח אופיני יכול להקרין לשכמה ימין. הכאב נמשך שעות עד יומיים ובסופו של דבר חולף ספונטאנית. צום מביא לרגיעה בכאב. הכאב על רקע מחלת כיב הוא כאב הממוקם ברום הבטן, יכול להיות בעל אופי שורף צורב או חודר עד לגב, קבוע בעוצמתו, לרוב אינו מלווה בבחילה או הקאותץ אוכל יכול להביא להקלה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב