כבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

12/07/2010 | 14:40 | מאת: יוסי

usבטן עליונה:כבד - הודגמו שתי ציסטות ביחד- האחת במימדים :2.5*2.0*1.4 סמ עם מחיצה, השניה ציסטה קטנה מעל לראשונה- במימדים : 1.1*1.1*0.8 סמ. (אין בדיקה קודמת להשוואה ) לבלב לא הודגם עקב ריבוי גזים כיס מרה- תקין, לא הודגמו אבנים, דרכי מרה - אינן מורחבות הכליות בגדר הנורמה בגודל ובמבנה. אין לראות גוש מוצק ,אבן או הידרונפרוזיס טחול - תקין, הומוגני אב העורקים הודגם חלקית , איננו מורחב כיס השתן ריק ערמונית במימדים : 3.9*4.4*3.4 סמ נפח 31 סמק . בדיקה מוגבלת עקב חוסר שיתוף פעולה . נ.ב. 12.07.2010 הציסטות באונה שמאלית יותר בולטות לעומת הבדיקה קודמת מ-2008 . ממליץ בדיקה חוזרת בעוד שנה -סוף ציטוט. אודה לך אם תסביר מה הכוונה "בולטות" כי ב2008 הקוטר היה 1.2 ס"מ,מה המשמעות של הציסטות והבליטה שלהן לטווח הארוך ולמה צריך מעקב? האם אצטרך ניתוח שם,אם כן עם בטן פתוחה או חתך קטן...

14/07/2010 | 09:47 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ציסטות בכבד ינן ממצא שכיח ולרוב אינו מצריך טיפול או מעקב. ישנן ציסטות על רקע של פרזיט אשר כן מצריכות טיפול, הן לא שכיחות ובעלות מראה אופיני שלא תואם מראה של ציסטה פשוטה. הביטוי בולטות יותר , מתייחס קרוב לודאי לכך שיתכן וגדלו קצת ולכן נראות יותר בבירור. אין לזה משמעות, לדעתי. מכל מקום, הדרך הטובה היותר להעריך ממצא מסוג זה בכבד היא ע"י CT בטן, אבל כנראה שמדובר בציסטות פשוטות, ולכן הרדיולוג לא המליץ על המשך בירור ע"י CT.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב