חשד לפוליפים בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

08/07/2010 | 09:53 | מאת: מ"ש

בבדיקת א"ס מקרית התגלו אצלי (בן 60 בריא באופן כללי) לפחות 3 פוליפים שהגדול שבהם בגודל 15 מ"מ (בבדיקה נוספת על מכונה אחרת עם מפענח אחר - 12 מ"מ) והשאר מתחת ל-10 מ"מ (לא היו ממצאים נוספים באותן בדיקות). הומלץ לי על CT או MRI להבחנה בין פוליפ כולסטרול לפוליפ אמיתי (אחד המפענחים העלה גם אפשרות של אבנים). מכיוון שאני רוצה להימנע מקרינת רנטגן אני שוקל MRI למרות העלות הגבוהה. שאלותיי: א. האם הבדיקה המתאימה היא MRI (אם כן - האם עם חומר ניגוד, בלי, או גם כך וגם כך) או MRCP או שילוב של שתיהן? ב. מכיוון שהכל מכוון למניעה או גילוי מוקדם של סרטן בכיס המרה שהוא מאוד אלים לפי מה שהצלחתי כבר לברר, ומצד שני להימנעות מניתוח מיותר - נשאלת השאלה האם תוצאה של "פוליפ כולסטרול" בMRI או בMRCP תהיה עד כדי כך חד משמעית שאוכל בלב שקט להימנע מניתוח להסרת כיס המרה. כמובן שתשובה שלילית על שאלה כזאת פירושה שיש צורך להסיר את כיס המרה אך ורק על סמך הבדיקות שכבר בוצעו. אודה על תשובה מהירה כי אני רוצה לפעול בזריזות כך או כך.

11/07/2010 | 01:34 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

בדיקת ה- US היא בדיקה מצויינת על מנת לענות על שאלתך, הבעיה היא לא הבדיקה, אלא הבודק. בידיים טובות, הבדיקה תספק את התשובה הנכונה והמדויקת. MRCP לרוב משמשת למקרים אחרים, אם כי בהחלט יכולה לענות על השאלה הנ"ל. במידה ואכן פוליפים ממליץ להסיר את כיס המרה, האינדיקציה היא חד משמעית אצלך.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב