ממצאים היפודנסים בלבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

27/06/2010 | 21:49 | מאת: שמוליק

אמא שלי עשתה CT וזאת התשובה שהיא קיבלה במייל: סיבת הבדיקה כאבי בטן. המעבר חזה-בטן תקין. הכבד בגודל תקין וצפיפות יחסית נמוכה.. כיס המרה נכרת. דרכי המרה לא מורחבות. הלבלב שומר על צורתו. בגוף הלבלב הודגמו שינויים מוקדיים היפודנסים, קוטרם 6 מ"מ ו 6.7 מ"מ. הוירסונג הפרוקסימלי לתהליך מודגש. הטחול, האדרנלים והכליות תקינים. לא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בחלל הצפק, בחלל האחור-צפקי או באגן. כיס השתן עם גבולות סדירים. הרחם מעט מוגדל. לסיכום: ממצאים היפודנסים בלבלב, טיבם אינו ברור. לקורלציה קלינית ומעבדתית. השלמת בירור ע"י אמצעי הדמיה נוספים לפי התוצאות. רחם מעט מוגדל. אשמח לקבל הסבר לגבי תשובה זו.

01/07/2010 | 19:43 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית אינני משוכנע כי קיים קשר בין הממצאים בלבלב ובין כאב הבטן. שנית, התאור של הממצאים בלבלב לא מכוון ולא ברור, הדרך הטובה ביותר להתרשם ממצאים אלו היא ע"י הסתכלות ישירה בצילומי ה-CT, וזה מעבר ליכולתי במסגרת הנוכחית. יתירה מכך, במידה והממצאין אכן משמעותיים ניתן להתקדם ע"י בדיקת EUS-ENDOSCOPIC ULTRASOUND אשר מסוגלת אף לקחת דגימה מהממצאים לבדיקה.

02/07/2010 | 17:40 | מאת: שמוליק

ושוב תודה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב