ממצא היפואקואי בראש הלבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

31/12/2009 | 11:35 | מאת: רונית

שלום וברכה, שמי רונית ואני בת 31, סובלת מתסמונת הפה השורף , שותה באופן קבוע ליריקה 300 מ"ג פעמיים ביום. אני סובל כבר מזה 5 חודשים מהרגשה לא טובה בבטן, בחילות , חוסר תיאבון והגרוע מכל זה הטעם המתכתי הקבוע בפה. ביום שני האחרון ביצעתי בדיקת אנדסקופי לדרכי המרה + ביופסיה. בתשובה נכתב כי דופן המרה מגורה וכן קיים ממצא פוקלי בגודל של כ -7.2 מ"מ.בראש הלבלב. אני מאוד חוששת, האם עליי לדאוג, האמת שאני בקושי מתפקדת , כל יומיים אני נתקפת בתחושה הזאת ואני ממש פוחדת. אודה לך לתשובתך

01/01/2010 | 10:24 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

לא כל ממצא פוקלי בלבלב הוא סרטן הלבלב. אין לי מספיק מאפיינים של אותו ממצא פוקלי, האם זה ציסטה? ואם לא האם עבר דיקור אבחנתי באותה בדיקה אנדוסקופית שעברת? האם יש סיפור של סרטן הלבלב במשפחה? האם ישנה הפרעה כלשהיא בבדיקות הדם?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב