תיפקודי כבד גבוהים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

27/12/2009 | 16:46 | מאת: י.ב.

דוקטור שלום רב מזה כשבוע אני עם חום שלא עולה על 37.7 ויורד לסירוגין (לפעמים עם ולפעמים בלי אקמול) וכאב ראש עם מעט סחרחורות. רופא המשפחה גורס כי זהו וירוס בלבד. הבוקר ביצעתי בדיקות דם אשר תמציתן: ספירה - קתינה בנורמה (כולל דיפרנציאל) שתן- כללי ותרבית תקין PHOSPHATASE 130 GGT 237 GOT (AST) 65 GPT (ALT) 114 שאלתי היא: 1. האם תפקודי הכבד הם כתוצאה ממחלה ויראלית כלשהי ו/או משימוש בתרופות כגון אקמול בשבוע האחרון? 2. האם תפקודי הכבד הם המקור לחום ולכאבי הראש והתוצאות מראות על מחלה כלשהי הקשורה לכבד מה עלי לעשות בכל אחד מהמקרים מודה מאוד על העזרה

29/12/2009 | 12:28 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מחלה ויראלית יכולה בהחלט להתאים לסימפטומים שלך כולל ההפרעה בתפקודי הכבד. אקמול במינון גבוה עכול לגרום לנזק בכבד אך אינני מאמין שאתה בולע כמות כדורים העוברת20-30 כדורים ליום. לכן, ממליץ מעקב אחר תפקודי הכבד, מאמין שככל שההרגשה תשתפר, ישתפרו גם תפקודי הכבד.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב