כבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/11/2009 | 16:45 | מאת: GGTGPT

בן 31, בריא ובמשקל תקין, בבדיקות דם כלליות נמצאו תפקודי כבד בעייתים : GOT 97 (רף הנורמה העליון הוא 37) GPT 122 (רף הנורמה העליון הוא 41) בבדיקה נוספת לאחר כחודשיים חלה הטבה במצב, אך עדיין נראה בעייתי : GTO 32 (ירד מ 97 ל 32 וכעת בנורמה) GPT 66 (ירד מ 122 אך עדיין מחוץ לנורמה) בנוסף נבדק GGT (שלא נבדק קודם) והתקבל ערך גבוה של 115 כמו כן נמצא Hepatitis A IgG חיובי, וגם EBV VCA_IgG עם ערך 35 (מחוץ לנורמה), וגם CMV IgG חיובי (2.5) 1. אני מבין שנדבקתי בעבר בהפטיטיס A וגם ב CMV ומחלת הנשיקה, האם יתכן שהם גרמו נזק לכבד שבא לידי ביטוי בבדיקות הנוכחיות, כאשר חשוב לציין שבבדיקות דם מאמצע שנת 2005 תפקודי הכבד היו תקינים לחלוטין ? (ולא חליתי מאז כלל) 2. האם הערכים הנוכחיים (בבדיקה השניה) גבוהים מספיק ע"מ לערוך בדיקה נוספת ? 3. במידה ובבדיקה נוספת הערכים ישארו כפי שהם בבדיקה האחרונה, האם הם גבוהים מספיק ע"מ להתחיל בירור מקיף יותר בנוגע לכבד ? 4. האם תחילת נטילת אומפרדקס כחודש לפני בדיקת תפקודי הכבד, יכול להסביר את תפקודי הכבד הבעייתים ? 5. האם יתכן שנטילת תוסף אומגה 3 (שמן דגים בקפסולות) של חברה עולמית, מוכרת ואמינה מאוד בארץ, יכולה להסביר את הבעייתיות בתפקודי הכבד ? (בין הבדיקה הראשונה לשניה, שהראתה שיפור, הפסקתי את נטילת התוסף, אך יתכן וזהו קשר נסיבתי בלבד) 6. כחודש לפני בדיקת תפקודי הכבד הראשונה, ולמשך שבועיים נטלתי שילוב אנטיביוטיקות אינטנסיבי, האם מרווחי הזמן הללו מאפשרים לאנטיביוטיקה להוות הסבר לתפקודי הכבד הבעייתים ? רוב תודות !

07/11/2009 | 14:00 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית, נראה לי כי הפורום המתאים לשאלה זו, הוא זה של ההפטולוג, ראה פורום של פרופ' בן ארי. זיהומים ויראליים רבים בשלב החריף עלולים לגרום להפרעה חולפת בתפקודי הכבד. קיימים גם סוגי אנטביוטיקה מסוימים אשר גורמים לעימדון המרה בכבד ולכן להפרעה בתפקודי הכבד. לרוב, מצב זה משתפר לאחר הפסקת האנטיביוטיקה. לא סביר כי האומפרדקס והאומגה 3 הם הגורמים. סה"כ תפקודי הכבד אצלך במגמת שיפור, הייתי מציע בשלב זה להמשיך ולעקוב אחריהם בבדיקות דם, לפני שמרחיבים הבירור.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב